16-7 t/m 13-08 2017
ZERP Galerie, Rotterdam

Expositie in Duplo met Jeroen Witvliet

Amae93

11-06-2017 t/m 02-07-2017
Jan van Hoof Galerie, Den Bosch

Een tentoonstelling in het kader van 's-hertogenbosch regenboogstad.

De Japanse cultuur is al jaren een bron van inspiratie voor mijn tekeningen in de serie AMAE, met name de animistische cultuur die aan levenloze zaken een ziel toekent.
De serie AMAE laat zich omschrijven als een ode aan de tijdelijkheid van het menselijk bestaan. Ongrijpbare zaken als dromen, gedachten en verplaatsing van energie worden in deze tekeningen gevat in roet en bladzilver.

De eerste Japan reis

In de maand juni 2015 vertrok ik naar Tokyo, waar ik verbleef in de wijk Suginami-Ku. 

Onderzoeksveld 

Tijdens deze studiereis was het thema Intermenselijke Constructies, zoals die te vinden zijn in het straatbeeld van het hedendaagse Tokyo. Dagelijks ging ik op pad met digitale camera en schetsboek.
Deze reis heb ik gefinancierd met Crowdfunding, de deelnemers kregen na afloop een monotekening geïnspireerd op dit thema.

Naar aanleiding van deze studiereis is een serie tekeningen ontstaan die in 2016 te zien is geweest op de Kunstrai, in een solo op de Amsterdam Drawing en op de PAN Amsterdam. Ook zijn twee kleine fototekeningen in 2016 uit de collectie van het voormalig CBK Schiedam overgedragen aan de collectie van het Stedelijk Museum Schiedam.

Amae89B2Amae 89/ roet, pigmentinkt, pigmentstift, houtskool, Japans papier, bladzilver en zijde op papier/ 133 x 73 cm/ 2016 privéverzameling Alkmaar

De tweede Japan reis

Voor eind april 2017 heb ik een tweede studiereis naar Japan gepland, waarvoor ik wederom Crowdfunding wil uitzetten.

Onderzoeksveld 2

Deze studiereis zal het snijvlak tussen traditie en Science Fiction beslaan. Deze reis richt zich meer op de fototekeningen en zal gaan naar Tokyo en Kyoto. De locaties wil ik zo fotograferen dat er een omgeving ontstaat voor de getekende figuren uit de serie AMAE.

FototekeningFototekening/ pigmentinkt en acrylverf op Hahnemühle fotopapier/ 145 x 90 cm/ 2010 Collectie Erasmus universiteit Rotterdam

Crowdfunding

Na afloop van deze reis maak ik in een beperkte oplage een serie van vier verschillende fototekeningen op A4 formaat.
Voor € 50.- per stuk kunt u zich voor één of meerdere fototekeningen inschrijven. Op deze manier levert u een bijdrage aan dit onderzoek. Als u zelf niet mee wil doen, kunt u deze mail ook doorsturen aan iemand anders.

Voor vragen en inschrijven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Holositu 9A, een tekening van Sarah van der Pols

PRINSENKWARTIER, Sint Agathaplein 4, DELFT
Opening Zondag 20 november tot en met 11 december 2016
Piet Augustijn, oud-conservator hedendaagse kunst Gorcums Museum, tevens curator van deze tentoonstelling zal de opening om 15.00 uur verzorgen. Met werk van: Salwa Jabli, Rinke Nijburg, Marli Turion en Sarah van der Pols

Zie de pdfPDF1.38 MB voor informatie.

Routebeschrijving

Amae 83 een tekening door Sarah van der Pols

Op PAN Amsterdam in de stand van ZERP Galerie. Rai Amsterdam, 20 - 27 november. Stand 134.

Amsterdam Drawing, solo in stand ZERP galerie.

NDSM-werf

22 tot en met 25 september 2016

ZERP Galerie

In de Volkskrant van vrijdag 27 november 2015 schreef Jeanne Prisser over de exposite van Sarah bij Zerp galerie.

U kunt het lezen in deze PDF.

Juni 2015

De Japanse Cultuur is een bron van inspiratie, met name de animistische cultuur die aan levenloze zaken een ziel toekent. In de tekeningen uit de serie AMAE worden ongrijpbare zaken als dromen, gedachten en verplaatsing van energie gevat in roet en bladzilver. De tekeningen in deze serie laten zich omschrijven als een ode aan de tijdelijkheid van ons menselijk bestaan.
Onderzoeksveld tijdens deze Artist in Residence zijn de Intermenselijke Constructies die te vinden zijn in het straatbeeld van het hedendaagse Tokio.