15 oktober tot en met 5 november 2017
http://www.janvanhoofgalerie.nl/

nieuwe grote tekeningen in de serie Amae

Amae101Amae 101, Roet, pigmentinkt, pigmentstift, houtskool, pastelkrijt, Japans papier en Oost-Indische inkt op papier, 56 x 76,5 cm

4 tot en met 8 oktober 2017

stand Galerie Jan van Hoof op Art The Hague

nieuwe kleine tekeningen in de serie Amae

Amae klein door Sarah van der Pols

11-06-2017 t/m 02-07-2017
Jan van Hoof Galerie, Den Bosch

Een tentoonstelling in het kader van 's-hertogenbosch regenboogstad.

16-7 t/m 13-08 2017
ZERP Galerie, Rotterdam

Expositie in Duplo met Jeroen Witvliet

Amae93

De Japanse cultuur is al jaren een bron van inspiratie voor mijn tekeningen in de serie AMAE, met name de animistische cultuur die aan levenloze zaken een ziel toekent.
De serie AMAE laat zich omschrijven als een ode aan de tijdelijkheid van het menselijk bestaan. Ongrijpbare zaken als dromen, gedachten en verplaatsing van energie worden in deze tekeningen gevat in roet en bladzilver.

De eerste Japan reis

In de maand juni 2015 vertrok ik naar Tokyo, waar ik verbleef in de wijk Suginami-Ku. 

Onderzoeksveld 

Tijdens deze studiereis was het thema Intermenselijke Constructies, zoals die te vinden zijn in het straatbeeld van het hedendaagse Tokyo. Dagelijks ging ik op pad met digitale camera en schetsboek.
Deze reis heb ik gefinancierd met Crowdfunding, de deelnemers kregen na afloop een monotekening geïnspireerd op dit thema.

Naar aanleiding van deze studiereis is een serie tekeningen ontstaan die in 2016 te zien is geweest op de Kunstrai, in een solo op de Amsterdam Drawing en op de PAN Amsterdam. Ook zijn twee kleine fototekeningen in 2016 uit de collectie van het voormalig CBK Schiedam overgedragen aan de collectie van het Stedelijk Museum Schiedam.

Amae89B2Amae 89/ roet, pigmentinkt, pigmentstift, houtskool, Japans papier, bladzilver en zijde op papier/ 133 x 73 cm/ 2016 privéverzameling Alkmaar

De tweede Japan reis

Voor eind april 2017 heb ik een tweede studiereis naar Japan gepland, waarvoor ik wederom Crowdfunding wil uitzetten.

Onderzoeksveld 2

Deze studiereis zal het snijvlak tussen traditie en Science Fiction beslaan. Deze reis richt zich meer op de fototekeningen en zal gaan naar Tokyo en Kyoto. De locaties wil ik zo fotograferen dat er een omgeving ontstaat voor de getekende figuren uit de serie AMAE.

FototekeningFototekening/ pigmentinkt en acrylverf op Hahnemühle fotopapier/ 145 x 90 cm/ 2010 Collectie Erasmus universiteit Rotterdam

Crowdfunding

Na afloop van deze reis maak ik in een beperkte oplage een serie van vier verschillende fototekeningen op A4 formaat.
Voor € 50.- per stuk kunt u zich voor één of meerdere fototekeningen inschrijven. Op deze manier levert u een bijdrage aan dit onderzoek. Als u zelf niet mee wil doen, kunt u deze mail ook doorsturen aan iemand anders.

Voor vragen en inschrijven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..