Met als Focus Japan

Jaarlijks nodigt de KunstRAI een stad, streek of land uit om hun kunst en cultuur te presenteren. Voor KunstRAI 2022 zullen zes galerieën uit verschillende steden in Japan op het ‘Focus Japan’ plein hun collectie tonen. Deze presentatie wordt georganiseerd in samenwerking met YOD Gallery in Osaka, die ook in 2020 aan de beurs deelnam.

De KunstRAI 2022 zal officieel worden geopend door de Japanse Ambassadeur in Nederland, Z. E. De heer Horinouchi Hidehisa.

Onderstaande werken zullen te zien zijn in de stand van galerie Zerp.

Amae 121Amae 122

In de stand van Galerie Terra Beijing

Established in 2018, JINGART aims to combine the dynamic culture of Beijing with the international art market. Presenting the best quality art and design of different eras and genres, JINGART builds a diverse platform for local and international exhibitors, collectors, artists and art lovers. JINGART is managed by the team of ART021 Shanghai Contemporary Art Fair and is held in Beijing in May every year.

postponed

Uitgebreide collectietentoonstelling ter ere van de heropening van het Stedelijk Museum Schiedam
14 mei t/m 26 juni 2022

7 Schiedamse kunstenaars tonen op uitnodiging van het Museum recent werk in Tentoonstellingsruimte KunstWerkt

Amae112

Amae 112, 78 x 138 cm, 2019

De Open Ateliers Schiedam zijn op zaterdag 26 en zondag 27 juni 2021 van 11.00 - 18.00 uur

Open Atelier Sarah van der Pols

Paulus Potterstraat 12-A
3117 XD Schiedam

open atelier Sarah van der Pols

Vijftig Schiedamse kunstenaars hebben een kunstwerk gemaakt om troost te bieden aan Schiedammers in deze tijd van Corona.

Onder de titel “Troostkunst uit Schiedam, voor jou, van mij” maakte het museum van alle inzendingen een affiche.

De ontwerpen hangen van 5 mei t/m 15 juni 2020 op straat in Schiedam. Meer informatie www.stedelijkmuseumschiedam.nl

Troostkunst Schiedam

Recentie in Nederlands Dagblad (PDF)

Vier kunstwerken uit onze collectie logeren de komende maanden thuis bij verschillende Schiedammers. Het museum levert elk werk af bij vier mensen die er een week van mogen genieten. Daarna brengen we de kunst naar het volgende logeeradres. De deelnemers kiezen zelf aan wie ze de Kunstlogé gunnen. Door het stokje - in dit geval het kunstwerk - door te geven, bivakkeren de vier werken van Jaap Nanninga, Piet van Stuivenberg, Sarah van der Pols en Jan Maarten Voskuil telkens bij een andere Schiedammer. Het project Kunstlogé, uit het museum, in je huis loopt tot en met 28 januari 2021. Meer over de Kunstlogés lees je hier.

Sarah van der Pols Amae 23 2010 Collectie Stedelijk Museum SchiedamSarah van der Pols, Amae 23, 2010. Collectie Stedelijk Museum Schiedam

Zahra en Huda AlkaebiKunstlogé bij de familie Alkaebi

Poster van Sarah van der Pols aan het hek van het Stedelijk Museum Schiedam

Het Stedelijk Museum Schiedam heropent met de expositie échte troostkunst uit Schiedam: de originele werken van de troostkunst-affiches die nu in de stad hangen. Ruim vijftig Schiedamse kunstenaars stuurden een foto van een kunstwerk in dat een moment van troost kan bieden. Het succesvolle initiatief zorgt nog altijd voor een stroom bestellingen. Mensen hangen het affiche thuis voor hun raam. Ook zie je ze op billboards in de stad.

De expositie is van 1 juni t/m 4 oktober 2020 in het Stedelijk Museum Schiedam


troost door sarah